Categories
General
Sortides
Notícies
Visita dels alumnes de 1r a la depuradora de Ripoll[General]
Dilluns, 16 de maig de 2022Els alumnes de 1r van visitar divendres passat la depuradora de Ripoll, en el decurs d'una activitat organitzada pel Consell Comarcal del Ripollès. 
L'aigua residual que tracta arriba a la planta procedent els municipis de Ripoll i Campdevànol des de l'estació de bombeig situada a la colònia Botey. Un cop a la planta, l'aigua bruta rep un pretractament per separar els residus més grans i passa pel dessorrador, que en separa les sorres, i el desgreixador, que en treu els greixos. Després, l'aigua passa al tanc d'aireació, que consta de tres canals concèntrics per acabar d'eliminar les impureses més petites. Des d'aquí, l'aigua passa cap a la clarificació que consta de dos decantadors amb deflectors on l'aigua tracta és enviada al riu Ter.
Durant la visita, els alumnes van anar resolent tot de proves a partir de les tauletes que el guia educatiu els va lliurar; d'aquesta manera havien de completar proves generades per les explicacions que el guia els feia.
Finalment, els alumnes van poder opinar de quina manera podíem evitar d'embrutir massa l'aigua, com ara no fer servir tovalloletes d'un sol ús al bany, recollir les burilles de les cigarretes o evitar de llençar plàstics als carrers i a les lleres del riu que finalment puguin arribar fins a la depuradora; en canvi, pensen que cal preservar la qualitat de l'aigua, tant pel consum humà com pels ecosistema fluvials.