Categories
General
Sortides
Notícies
Participem al XXè Concurs de Fotografia de la Vall de Camprodon[General]
Divendres, 18 de novembre de 2022
Un any més, s'ha convocat el Concurs de Fotografia de la Vall de Camprodon en memòria del que va ser director i professor de ciències naturals de ¡'Institut Germans Vila Riera, Pere ignasi Isern, i que convoca la Mancomunitat de la Vall de Camprodon.
Aquest any, es modifica el motiu del concurs, enguany s’obre una categoria global, més oberta i on s’accepten fotografies d’arreu del món. I es manté també la categoria específica de la Vall; així, la categoria global “Fotografia de Muntanya”: s’acceptaran fotografies d’ecosistemes, ambients,
fauna i flora i activitats relacionades amb la muntanya, mentre que a la categoria específica de la Vall: “Fotografies de la Vall de Camprodon”: s’acceptaran fotografies de qualsevol tipus (seguint les bases de sempre, paisatge, flora i fauna, i patrimoni) fetes només a la Vall de Camprodon. La participació és exclusivament telemàtica a través de la plataforma del Concurs, que es va activar el dia 1 d’octubre de 2022, moment d ́inici de les inscripcions. Les fotografies inscrites s'organitzaran en dues categories: la jove, de 12 a 17 anys; i la d’adults, a partir de 18 anys. 2. Cada fotografia participant ha de ser inscrita únicament a través de www.concursfotograficvalldecamprodon.cat dins del termini establert: el tancament de les inscripcions es farà el dia 20 de novembre de 2022, a mitjanit (no prorrogable). En el formulari d’inscripció per a cada una de les fotografies, els autors hauran d’omplir els camps obligatoris de dades personals, dades tècniques, títol i la declaració, acceptació i autoritzacions a fi de tramitar correctament la participació en el Concurs. Cada participant podrà presentar un màxim de 3 fotografies relacionades amb la muntanya. Les fotografies poden fer-se amb càmera digital i amb mòbil. Si es fa un retoc, ha de ser el bàsic: lluminositat, contrast, enfocament, etc. afectant la fotografia per igual, i en cap cas s’acceptaran retocs puntuals, clonacions. No s’acceptaran fotografies presentades i premiades en d’altres concursos.
El jurat es reserva el dret de demanar el RAW o JPG original. Si encara així el jurat no ha pogut resoldre el dubte que li hagi causat, la fotografia es pot no acceptar al concurs. Enguany els premis i l ́acte d ́entrega dels mateixos es realitzarà el dia 8 de desembre de 2022.
Per tal de preparar la participació del nostre alumnat, un membre de la comissió organitzadora va acompanyar els nostres alumnes per grups, amb les tutores corresponents, fins a la font del Botàs per practicar la fotografia de paisatge. Els alumnes prenien fotografies i les hi ensenyaven i ell els donava consells sobre la llum, l'angle, la combinació de colors o elements, etc. A la fotografia adjunta, observem els alumnes de 3r a l'inici de l'activitat.
Podeu llegir les bases complertes i veure les fotografies premiades en les anteriors edicions, algunes de les quals són d'alumnes del nostre centre, al web https://www.concursfotograficvalldecamprodon.cat/.