Categories
General
Sortides
Notícies
Xerrades dels Mossos d'Esquadra a l'Institut[General]
Divendres, 16 de desembre de 2022Des de fa anys, l'institut manté una bona col.laboració amb els Mossos d'Esquadra del Ripollès pel que fa a l'educació i la prevenció cívica. Per això, cada curs, des de les tutories s'organitzen xerrades dirigides als nostres alumnes perquè coneguin aspectes importants de la tasca preventiva que fa el cos de Mossos d'Esquadra.
Mossos d'Esquadra treballa amb el conjunt de la comunitat educativa de Catalunya per donar resposta a les necessitats de seguretat actuals i futures. A través del Programa operatiu específic dels centres educatius ens proposen cada any xerrades de conscienciació en diferents aspectes. Enguany, les xerrades que es faran als diferents cursos durant el segon trimestre són les següents:
- 1r: Internet segura. S'explica als alumnes els perills de la xarxa i se'ls dona consells per tenir més seguretat en les seves contrasenyes i a l'hora d'intercanviar missatges des de les xarxes socials per tal d'evitar casos d'assetjament.
- 2n: Comença el joc. Es dona als alumnes consells per tal de tenir una bona convivència enfront el vandalisme, les drogues, els robatoris i l'assetjament, a fi de millorar la consciència sobre la seva responsabilitat en els seus actes.
- 3r i 4t: Posiciona't. Per als alumnes més gran, la xerrada pretén augmentar la consciència enfront actes d'assetjament de qualsevol tipus i fer-los prendre posició, per tal de reconèixer que ells, com a simples observadors passius, són també part important per a l'erradicació d'aquest tipus de conductes.
- 4t: Violència sexual: De nou, una xerrada perquè els alumnes prenguin consciència de la violència sexual, també en l'àmbit educatiu i el seu àmbit més proper, de cara a intentar erradicar-les i la importància de la denúncia.
Les xerrades se solen fer durant l'hora de tutoria i serveixen per conscienciar l'alumnat de totes les problemàtiques que els envolten.