Categories
General
Sortides
Notícies
Campanya Instinet de neteja i ordre[]
Divendres, 13 de gener de 2023La Comissió Verda i la Coordinació de Tutories de l'institut han iniciat una campanya de conscienciació de la neteja i l'ordre al centre. Duu per nom Instinet i pretèn que l'alumnat sigui més conscient que cal tenir els espais del centre nets i endreçats per poder també així contribuir a millorar l'ensenyament i l'aprenentatge. Aquesta primera part de la campanya, se centrarà en les aules i incidirà sobre quatre aspectes: l'ordre de taules i cadires, la neteja del terra, la motxilles penjades a les cadires i les jaquetes penjades als penjadors.
La campanya consistirà que cada setmana, tutors i Comissió Verda passaran diverses vegades per les aules per constatar l'estat d'ordre i neteja; segons com estiguin els quatre ítems, s'adjudicarà un semàfor verd, groc o vermell a la classe. A mesura que passin les setmanes, els tutors rebran informes de l'estat de l'aula del seu grup i buscaran amb els seus alumnes solucions a la situació per tal que la classe millori el seu ordre i neteja. A final de trimestre, la Comissió Verda i la Coordinació de Tutories avaluaran els resultats obtinguts i lliuraran un premi a la classe que hagi tingut millors resultats.
El motiu d'aquesta campanya ha estat la constatació que les aules estaven brutes i desordenades, de manera que sovint era difícil poder fer classe amb normalitat i fins i tot s'havia aturat l'activitat docent per endreçar i netejar els espais.
De cara al tercer trimestre, la campanya s'estendrà també al pati, les aules específiques i els lavabos, espais que també estan molt bruts i que necessiten segurament un altre tipus d'intervenció.