Categories
General
Sortides
Notícies
Jornada de cinefòrum al Casal Camprodoní[Sortides]
Dimecres, 24 de gener de 2024
El divendres passat, els alumnes de l'institut van assistir a un cinefòrum al Casal Camprodoní. 

Per una banda, l'alumnat de primer cicle va poder veure la pel·lícula Uno para todos, dirigida per David Ilundain. Explica la història d'un professor interí que assumeix la tasca de tutor de sisè de primària en un poble desconegut per a ell. Quan descobreix que ha d'integrar un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe. 

Per altra banda, l'alumnat de segon cicle va visualitzar la pel·lícula Vivir és fácil con los ojos cerrados, dirigida per David Trueba. En aquest cas, el protagonista també és un professor, però es diu Antonio i treballa com a professor d'anglès en un col·legi humil d'Albacete. En ple franquisme, decideix emprendre un viatge per conèixer John Lennon i fer-li una petició perquè utilitza les cançons de The Beatles per transmetre els seus coneixements. Durant la seva aventura, es troba amb la Belén, que s'ha escapat d'una dura reclusió a la qual està sotmesa per la seva família i l'entorn social del país. 

El cinefòrum va anar a càrrec d'en Jordi Teis, crític de cinema i cinèfil, que va explicar el missatge de les pel·lícules i va respondre unes quantes preguntes sobre cinema durant un debat posterior a la projecció.

L'activitat va ser organitzada per les professores de l'àrea de llengua castellana i literatura, amb la intenció de donar a conèixer el cinema espanyol i fomentar l'amor i el gaudi vers aquesta fantàstica disciplina artística.