Categories
General
Sortides
Notícies
Visita al Museu del Disseny de Barcelona[Sortides]
Dijous, 23 de maig de 2024

El passat 02 de maig l'alumnat de 3r d'ESO i les professores acompanyants, Marina G., Patrícia L. i Carme A., vam visitar el Museu del Disseny de Barcelona. 

 

 

Aquest museu està emplaçat dins l’edifici Disseny Hub Barcelona, popularment conegut com “La Grapadora” per la seva forma peculiar. Situat al bell mig de la Plaça de les Glòries, un punt neuràlgic de la ciutat, i actualment immers en una espectacular transformació, fins al punt que, qui coneix bé Barcelona, pot tenir la sensació de ser-hi per primera vegada. A part dels barris adjacents radialment (Sant Martí, el Poblenou, la Sagrada Família i l’Eixample), a tocar d’aquest curiós edifici n’hi trobem d’altres, també molt singulars, com la Torre Agbar, el Teatre Nacional, el Mercat dels Encants i l’edifici on hi ha l’Auditori, l'ESMUC i el Museu de la Música. I més llocs que ni sabem encara. Tot gairebé allà mateix!


PLAÇA DE LES GLÒRIES

 

TORRE AGBAR MERCAT DELS ENCANTS


 

TEATRE NACIONAL L’AUDITORI, EL MUSEU DE LA MÚSICA I L'ESMUCA part del Museu, el Disseny Hub Barcelona allotja el Foment de le Arts i del Disseny i el Barcelona Centre de Disseny, dues institucions pioneres en la promoció i el desenvolupament del disseny a Catalunya. 

 

Les dues guies que ens van acollir aquell matí van introduir l’alumnat en el camp del disseny industrial a través d'una visita guiada dins les sales d’exposició d’objectes i d’un taller iniciàtic. 


 

 

L'alumnat va haver d’analitzar dos objectes que tinguessin la mateixa funció però realitzats amb dissenys diferents (dues setrilleres, dues bombones de butà, dos tamborets per a perruqueria, dues pinces per glaçons, dos exprimidor de cítrics, dos cubells de fregona, etc.). Havien de comparar cada parella d’objectes, analitzant fil per randa la raó de ser de cada detall, segons: la seva funció, el públic i context pel que ha estat ideat, consideracions ergonòmiques (comoditat dús), tipus de materials a emprar, costos i sistemes de fabricació, etc. 


 

 


En resum, va ser una visita molt interessant que els va obrir una porta al món de l’art, el disseny i la tecnologia. Amb  ganes de tornar-hi!

 

Actualment, a l’aula de Visual i Plàstica, aquests alumnes estan deixant fluir la pròpia creativitat, tot ideant propostes i dissenys personals en la situació d’aprenentatges “Dissenyo un objecte”. Parteixen d’objectes del seu entorn quotidià amb l’objectiu de millorar-los i dotar-los d’un nou estil propi: un nou disseny.  

Aquests ens són ja alguns esbossos:

 


Endavant la creativitat!